luni, 28 aprilie 2014

6 sfaturi pentru a pierde în greutate

Publicat de danyrolux la 4/28/2014 09:45:00 a.m.

1. Nu mai folosi zahăr în alimentaţia ta
Cea mai importantă schimbare pe care o poţi face în dieta ta este să elimini zahărul. Dacă ai ceva kilograme în plus, monitorizează timp de câteva zile, cât de des mănânci sau bei ceva dulce. Să nu fii surprins dacă răspunsul este: de mai multe ori pe zi!Cel mai simplu mod de a elimina zahărul din alimentaţie este:
a)  Să mânânci regulat, o dată la fiecare 3 ore
b)  Să te asuguri că aportul de proteine şi fibre este mare
c)  Să îţi pui în geantă o porţie de Shake Natural Balance şi ori de câte ori ţi se face poftă de ceva dulce, amestecă pudra de shake cu apă şi savureaz-o!

2.   Mergi mai mult pe jos
Plimbările lungi ard în mod eficient grăsimile. Există o strânsă legătură între câte minute mergi pe jos zilnic şi greutatea pe care o ai! 
Cum să incluzi mersul pe jos în programul tău?
a) Poţi să te trezeşti cu 35 de minute mai devreme şi să faci o plimbare de 30 de minute?
b) Poţi să faci o plimbare de 20 de minute în timpul pauzei de prânz?
c) Poţi să faci o plimbare timp de 30 de minute după orele de program?
d) Poţi să faci o plimbare de 30 de minute după cină şi să speli vasele când te întorci?
e) Poţi să faci trei din cele patru variante menţionate mai sus?

3.  Un mic dejun sănătos
Începe ziua cu un mic dejun, pentru că dacă te hrăneşti corespunzător dimineaţa corpul tău va beneficia de energia necesară pe tot parcursul zilei. Aşa că vei fi mult mai concentrat la serviciu în loc să fii preocupat să găseşti ceva de ronţăit pe tot parcursul dimineţii. Asigură-te că micul dejun nu este compus din dulciuri şi grăsimi.

4. O cină uşoară
O cină uşoară, fără gustări luate după terminarea cinei, te va ajuta să slăbeşti într-un timp foarte scurt. Cel mai bine este să iei cina cu aproximativ trei ore înainte de culcare. O salată însoţită de o supă sau o omletă şi o felie de pâine integrală este o cină uşoară şi satisfăcătoare. Poţi încheia cu o băutură fierbinte, cum ar fi o infuzie botanică relaxantă. După cină nu trebuie să mai iei şi alte gustări, mergi direct şi spală-te pe dinţi.

5. Mergi la culcare devreme
Marea majoritate a oamenilor au nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte. Privarea de somn creşte nevoia consumului de calorii în ziua următoare şi te face să preferi alimentele bogate în carbohidraţi simpli (zaharuri care se absorb rapid în sânge) pentru că ele îţi oferă energia de care ai nevoie într-un timp foarte scurt. De asemenea duce la un consum mai mare de cofeină care nu te va lăsa să ai un somn liniştit şi odihnitor. Fă-ţi un obicei din a merge la culcare în jurul orei 21.30.  Nu aduce nimic bun statul până târziu, dar probabil că mama ta ţi-a spus deja asta cu ceva timp în urmă.

6. Mai puţin stres
Stresul prelungit te poate face să iei în greutate. Se întâmplă din cauza faptului că hormomul stresului, numit cortizol, depozitează grăsime în corp şi te face să mănânci mai mult. Ce poţi să faci. Gândeşte-te puţin înainte de a mânca. Oferă-ţi 5 minute, în care să închizi ochii, să îţi relaxezi umerii şi maxilarul, şi să respiri adânc. Aminteşte-ţi de lucrurile bune din viaţa ta. Asta ar trebui să te ajute să obţii o perspectivă a ceea ce te stresează.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Oriflame Focsani - Cristina Stefan Copyright © 2013 Design by Danyrolux