vineri, 30 august 2013

Omega 3 - acid gras esential pentru sanatate

Publicat de danyrolux la 8/30/2013 08:07:00 a.m.

Omega 3 este sursa ta de acizi graşi esenţiali ce spijină funcţiile cerebrale, ale ochilor şi ale sistemului nervos, protejează sistemul cardiovascular, reduce inflamaţia în general şi poate fi extrem de folositor în tratamentul oricarei afecţiuni inflamatorii a pielii.

Există doi acizi graşi esenţiali pentru om, numiţi “omega 3” şi “omega 6” după forma lor moleculară. Asemenea vitaminelor, aceştia trebuie obţinuţi din alimentaţie, deoarece nu pot fi sintetizaţi de organism. Alimentaţia modernă tipică tinde să aibă o concentraţie mult prea mare de acizi graşi omega 6 ca urmare a consumului de alimente de origine animală şi a folosirii uleiurilor pentru gătit. Acest dezechilibru din organismul nostru este nesănătos deoarece acizii graşi omega 6 cresc numărul de procese inflamatorii, spre deosebire de omega 3, care sunt anti-inflamatori. Studiile arată că acizii graşi omega 3 reduc inflamaţia şi pot contribui la reducerea riscului de a contracta boli cronice precum cele cardiace, cancerul sau artrita.

ALA
Acizii graşi omega 3 au diferite lungimi moleculare, iar cel mai des întâlnit dintre ei este ALA – acidul alfa-linolenic. Acesta se regăseşte în lumea vegetală : în legumele cu frunze verzi, seminţele de in şi în uleiurile de rapiţă şi soia.

EPA şi DHA
Acizii omega 3 cu lanţuri moleculare mai lungi se numesc EPA – acid eicosapentanoic – şi DHA – acid docosaxehaenoic. Aceştia sunt importanţi pentru inimă şi sistemul vascular, dar şi pentru creier şi sistemul nervos. În timp ce ALA este considerat a fi forma esenţială a acizilor omega 3, transformarea acestuia în EPA şi DHA variază între 0.2% şi 15%, în funcţie de indivizi şi studii. De aceea, dieta bogată în peşte sau administrarea de suplimente care conţin EPA şi DHA este o cale sigură de a-i dobândi.

Recomandări legate de consumul de peşte
În general, este recomandat să consumăm de două ori pe săptămână peşte gras – macrou, crap, hering, sardine şi somon – însă nu este bine să depăşim această cantitate. În plus, unele specii de peşte trebuie evitate complet. Acest lucru se datorează
toxinelor din mediul înconjurător, precum mercurul, bifenilii policloruraţi (BPC) şi dioxinele care formează legături chimice cu proteinele din carnea de peşte. Din acest punct de vedere, administrarea de suplimente alimentare cu omega 3 poate fi mai benefică decât consumul propriu-zis de peşte. Acizii omega 3 din produsele Wellness by Oriflame au fost supuşi unui procedeu de distilare moleculară şi nu conţin metale grele sau alţi agenţi de contaminare.


Omega 3
 • Pur şi sigur
 A fost supus distilării moleculare şi are calitate farmaceutică (GMP)
 Provine din peşte cu conţinut natural bogat în DHA şi EPA
 • Nu conţine metale grele, organisme modificate genetic sau alţi agenţi de contaminare
 Capsulă din gelatină de peşte - fără gelatină provenită de la bovine sau porcine
 Conţine Omega 3 natural, nu un concentrat al acestuia, în vederea asigurării unei absorbţii maxime a întregului spectru de acizi graşi esenţiali.


Omega 3
Ulei natural de peşte, care conţine acizii graşi omega 3 EPA şi DHA, pentru un plus de frumuseţe şi sănătate. Se consideră că acizii graşi omega 3 netezesc pielea şi îi intensifică nivelul de hidratare. Studiile au demonstrat şi faptul că omega 3 susţin funcţiile cerebrale şi sănătatea cardiovasculară. 
Cantitate suficientă pentru 30 de zile.
Pret: 59 Ron


Comenzi Oriflame Focsani - Cristina Stefan
Mobil: 0721/575.119 YM ID: cristy.stefan29

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Oriflame Focsani - Cristina Stefan Copyright © 2013 Design by Danyrolux